Nyhed

- Så bliver man pludselig jordet for at have passet sit arbejde

30-årige Henrik, der er politibetjent i Syd- og Sønderjyllands Politi blev udfordret på sin retfærdighedsfølelse og på sin professionelle stolthed, da han i 2019 blev meldt for vold og trusler.

 Arkivfoto: Jakob Boserup

Af Karina Bjørnholdt

- Min første tanke var: ”Hvad fanden bilder han sig ind?” for det var jo ham, der var gået amok i Jobcentret. Det var på grund af hans opførsel, politiet var blevet tilkaldt. Min næste tanke var, hvordan systemet overhovedet kan tage en sådan klage alvorlig… men det ved jeg selvfølgelig godt, at man bliver nødt til, siger han til DANSK POLITI.

Anmeldt for vold og trusler

Baggrunden for anmeldelsen for vold og trusler udspillede sig på Jobcentret i Esbjerg. En mand var aggressiv over for personalet og sparkede til inventaret. Henrik og hans patruljemakker ankom til stedet og forsøgte at få ham talt ned, men uden held, så i stedet blev han anholdt.

- Han gjorde en del modstand, og vi havde derfor godt fat i ham, men ikke mere end nødvendigt. Han pådrog sig nogle hudafskrabninger og blå mærker. Efterfølgende meldte han os så for vold i form af knæspark og slag samt for at have truet ham med vold, da han sad i patruljebilen på vej ind til stationen, beskriver Henrik.

Hvis der er den mindste mulighed for at løfte sådanne nogle sager, for eksempel hvis der er vidner, så synes jeg, at det skal forsøges.
Pa. Henrik, beredskabet, Syd- og Sønderjyllands Politi

Overvejer modanklage

Han blev egentlig ikke nervøs over at være anklaget for at have brudt straffeloven, for han vidste, at han og makkeren havde handlet helt, som de skulle, og at der var mange vidner fra Jobcentret, der kunne bekræfte det. Sagen endte da også med at blive frafaldet hos først Statsadvokaten og senere Rigsadvokaten, da manden valgte at klage over Statsadvokatens afgørelse.

Henrik ønsker nu, med hjælp fra sin politiforening, at indgive en modanklage for falsk anmeldelse.

Hvis der er den mindste mulighed for at løfte sådanne nogle sager, for eksempel hvis der er vidner, så synes jeg, at det skal forsøges. Jeg sidder tilbage med en følelse af, at selvom jeg passede mit arbejde den dag, og faktisk gjorde det godt, bliver jeg alligevel jordet og skal bruge tid og kræfter på at omlægge vagter og fridage for at tage til afhøring i DUP. Det er ikke rimeligt, mener Henrik.