Nyhed

Anonym person anklagede Steffen for at tage kokain i weekenderne

- Det er mig ubegribeligt, at alle og enhver bare kan komme med usande påstande mod mig som politimand, uden at jeg kan få deres identitet at vide. Sådan siger Steffen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Arkivfoto: Chili Foto

Af Karina Bjørnholdt

For cirka tre år siden blev politiassistenten på vej hjem fra arbejde ringet op af en politikommissær fra Fyns Politi, som gjorde ham bekendt med, at der var indgivet en anmeldelse om, at han skulle tage kokain hver weekend, når han havde fri. Han var ikke sigtet for det, men skulle afhøres med sigtedes rettigheder.

- Jeg blev helt chokeret og måtte køre ind til siden. Jeg var meget uforstående, da euforiserende stoffer ligger mig meget fjernt og er noget, jeg tager skarpt afstand fra. Jeg forsøgte naturligvis at få at vide, hvor anmeldelsen kom fra og i hvilken forbindelse, men politikommissæren kunne ikke oplyse mere, da anmeldelsen var indgivet anonymt via en kilde til politiet i Syd- og Sønderjylland, hvor jeg selv er tjenestegørende, fortæller Steffen.

Når man arbejder med noget så specialiseret som bandemiljøet, sker det ofte, at de ser sig sure på én. For at genere dig klager de over dig til DUP for alt muligt, eller også sværter de dig til på de sociale medier.
Pa. Steffen, Syd- og Sønderjylland Politi

Opfatter anmeldelsen som chikane

Steffen har i mange år arbejdet med bandemiljøet, så han havde en mistanke om, at anmeldelsen kunne komme fra dette miljø, via en kildefører, men han ved det i dag stadig ikke.

- Men når man arbejder med noget så specialiseret som bandemiljøet, sker det ofte, at de ser sig sure på én. For at genere dig klager de over dig til DUP for alt muligt, eller også sværter de dig til på de sociale medier, lyder erfaringen fra Steffen. 

Den fynske politikommissær afhørte Steffen, mens han sad i sin bil, og efterfølgende blev både hans kæreste og nærmeste venner afhørt om, hvorvidt de mente, at Steffen havde et kokainmisbrug.

- Sagen endte med at blive afsluttet uden sigtelse mod mig på grund af manglende beviser på, at der skulle være foregået noget strafbart. Bagefter har jeg følt mig meget forurettet, fordi jeg intet kunne få at vide om anmelder eller om selve anmeldelsen med påskud om, at det var for at beskytte den såkaldte kildes identitet, siger Steffen.

Frygter konsekvenser for karrieren

Han har nu henvendt sig til sin politiforening med henblik på en eventuel modanmeldelse for falsk anmeldelse, selvom hændelsen er sket for cirka tre år siden. Dengang opgav han på forhånd at forfølge sagen, da hans forsøg på at få yderligere oplysninger om anmelderen blev afvist. Det har han nu fortrudt.

- Det bør jo ikke være gratis for den person, som – helt uden hold i virkeligheden – har sværtet mig til. Nu står jeg registreret i politiets registre som ”afhørt uden sigtelse” i en sag vedrørende lov om euforiserende stoffer. Det kan have konsekvenser for mine fremtidige ønsker i politiet, hvis det ikke allerede har haft det, frygter Steffen.