Nyhed

Forbundsformand: - Der er brug for holdbare løsninger

Arbejdspresset i beredskaberne er helt urimeligt, og der skal findes holdbare løsninger hurtigst muligt. Det mener forbundsformand Heino Kegel. Han forventer dog, at 2024 vil se lidt lysere ud – blandt andet fordi Forsvaret igen skal bistå med bevogtningsopgaver. - Men det kan langt fra stå alene, siger han.

Heino Kegel_Boserup

Af: Karina Bjørnholdt og Anne Nyhus Haurum

Formand for Politiforbundet, Heino Kegel, mener, det er dybt forstemmende, at beredskaberne, særligt i 2023, har været så pressede, at det går stærkt ud over kollegernes arbejdsglæde og trivsel.

- Det er helt urimeligt, at beredskaberne er spændt så hårdt for. Hele dansk politi er generelt presset af for mange opgaver, for få folk og for stram politisk detailstyring. Der skal langsigtede og holdbare løsninger på bordet fra politisk side, og arbejdsgiveren skal sikre forudsigelighed i vagtplanerne og prioritere skarpere i opgaverne, fastslår Heino Kegel.

Han fortæller, at Politiforbundet længe har presset på for mere rimelige arbejdsvilkår. Derfor er han meget tilfreds med, at det netop er faldet på plads, at Forsvaret igen skal bistå politiet med objektbevogtning hurtigst muligt.

- Hjælpen falder på et meget tørt sted og vil aflaste Københavns Politi, men det vil også aflaste i de politikredse, der i dag afgiver folk til bevogtningsopgaven, siger Heino Kegel.

Færre måltal fra 2024

Forligspartierne bag flerårsaftalen er desuden blevet enige om, at der fra årsskiftet vil være to overordnede målsætninger, som politiet og anklagemyndigheden skal opfylde, frem for de nuværende syv.

- Jeg håber, det også i realiteten betyder mindre detailstyring af politiet og dermed mindre måltalsjagt ude i kredsene, siger forbundsformanden.

Han påpeger dog, at der er behov for flere tiltag, inden enderne begynder at kunne nå sammen. Herunder en bedre økonomi i kredsene, ligesom Politiforbundet gerne ser, at arrestanttransporter igen bliver varetaget af en anden faggruppe.