Uddannelse

Politistuderende har første studiedag på Politiskolen i Vejle

Forventningsfulde studerende trådte her til morgen for første gang ind i politiets spritnye uddannelsescenter i Vejle (UCV). Det første spadestik blev taget i februar 2019, og nu knap to år senere er skolen klar til brug.

UCV

"Dagen i dag er en, jeg har set frem til med stor glæde. Det er en stor dag for mig som rigspolitichef, for de studerende og for politiet i sin helhed. Vi har nu en topmoderne politiskole, hvorfra vi kan uddanne politibetjente og politikadetter og samtidig videreuddanne ansatte i politiet," siger rigspolitichef Thorkild Fogde i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

I første omgang er det studerende, der har påbegyndt deres uddannelse på det midlertidige uddannelsescenter i Fredericia, der flyttes til Vejle. Det drejer sig om 384 studerende.

"Vi har nu i et par år været til stede med uddannelsesmuligheder i både Øst- og Vestdanmark. Med den nye skole i Vejle er den tilstedeværelse nu permanent, og det er vigtigt for at opretholde et så bredt som muligt rekrutteringsgrundlag i hele landet. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi kan slå dørene op til vores nye uddannelsescenter i Vejle," siger fungerende rektor på Politiskolen Jan Bjørn.

Politiskolens Uddannelsescenter Vest i Vejle består dels af den tidligere sygeplejeskole i byen og dels af cirka 10.000 kvadratmeter nyetablerede bygninger.

Fakta om UCV

På UCV skal der uddannes politibetjente og politikadetter. Samtidig bliver stedet politiets nye centrale videreuddannelsescenter.

UCV blev politisk besluttet i 2015 med aftalen "Et styrket politi. Et tryggere Danmark". Som led i aftalen etablerede man en midlertidig skole på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor de studerende har haft deres gang siden november 2018.

Ved hver studiestart vil der begynde to basisuddannelsesklasser (politibetjente) og 1 politikadetuddannelsesklasse.

UCV er indrettet ved og i den gamle sygeplejeskole i Vejle. 9.800 m² nybygning, 11.900 m² renovering, i alt 21.700 m². I alt med udearealer 60.000 m².

Entreprenørfirmaet Hoffmann A/S i spidsen for projektet med ERIK arkitekter som totalrådgiver.

UCV har kostet 445 millioner kroner at etablere - omkring 100 millioner kroner lavere end budgetteret med.

Tidligere var der et mindre flertal af ansøgere til politiuddannelse fra Østdanmark. Efter det blive muligt at tage uddannelsen i Vestdanmark er det nu omvendt

Kilde: Rigspolitiet