Nyhed

HR-direktør: - Vi drøfter gerne nye initiativer

DANSK POLITI har forholdt HR-direktør Lene Vejrum situationen i Bornholms Politi samt spurgt hende om, hvad hun tænker om en direkte rekrutteringsmodel for trængte kredse.

Lene Vejrum

Af Karina Bjørnholdt

I en mail til DANSK POLITI forklarer Lene Vejrum, at årsagen til at Bornholms Politi ikke har modtaget politistuderende fra de seneste tre ansættelseshold er, at der ved de seneste optag til politiets basisuddannelse er optaget færre studerende end ønsket, og at ingen af dem ønskede at komme til Bornholm.

- Derfor har stort set alle kredse desværre oplevet at modtage færre politistuderende end forventet. Fordelingen af de politistuderende er sket efter en vurdering af, hvor behovet er størst i forhold til opgaverne. Der er ikke andre kredse end Bornholm, der ikke har modtaget studerende ved de seneste tre runder. Det skal i den forbindelse bemærkes, at det årlige behov for politistuderende er væsentligt lavere på Bornholm end de øvrige kredse, siger HR-direktøren.

På Bornholm tænker politiforening og ledelse ud af boksen for at løse rekrutteringsproblemerne fremadrettet. Foreningen er fortaler for en direkte rekrutteringsmodel til kredsen. Hvad tænker Rigspolitiet om den model?

- Politiskolen er i tæt dialog og samarbejder godt og konstruktivt med alle politikredse i den fælles opgave med at rekruttere de fornødne studerende til politiets uddannelser. Kredsenes lokale rekrutteringsindsats er i den forbindelse meget vigtig, navnlig i de geografiske områder af landet hvor det er sværest at rekruttere. Derfor er det allerede sådan i dag, at ansøgere, som for eksempel kommer fra og ønsker Bornholm som udgangspunkt, også får Bornholm som kreds, siger Lene Vejrum og tilføjer:

- Vi vil altid gerne drøfte nye forslag til initiativer, der kan imødekomme og forbedre den aktuelle rekrutteringssituation. I den forbindelse kan vi blive bedre til at kommunikere til ansøgerne, at der er politikredse, som man kan være næsten sikker på at få, hvis man ønsker dem – og vel at mærke bliver optaget på uddannelsen.