HR

Politilederpar på orlov: - Vi har fået mange positive tilkendegivelser

Det var slet ikke i tankerne at være frontløbere eller forbilleder, da fungerende politiinspektør og centerchef i LCIK, Trine Møller, og hendes mand, Henrik Rosenven, der er politikommissær i Københavns Politi, søgte om orlov. Men politilederparret har fået stor og positiv respons fra deres kolleger, fordi de trækker stikket i en periode for ”bare” at være mere nærværende forældre.

Trine Møller Foto Rigspolitiet

Af Karina Bjørnholdt 

”Indbakken er tom og jeg tager mig en velfortjent - synes jeg selv ? - jobpause frem til den 14. september. Og hvad skal jeg så lave… Hygge med manden og børneflokken.

Jeg følger med fra sidelinjen. Vi ses snart igen.”

Sådan skrev fungerende politiinspektør i Københavns Politi og centerchef for LCIK (Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet), Trine Møller, i begyndelsen af maj på sin LinkedIn-profil.

Opslaget var akkompagneret med et billede af en lille gul mand i lotusstilling foran en pc og med ordet Mindfulness skrevet henover.

Opslaget høstede mange likes og kommentarer – ikke mindst fra medarbejdere og lederkolleger – der blandt andet skrev:

”Enjoy - vi har vagten så længe, og så ses vi på den anden side. Sejt og modig at I bare gør det!!!”

”Det er så fortjent og nok også tiltrængt. Bare rolig - vi andre skal nok holde skansen indtil vi ses igen til september.”

”God stil Trine. Nyd det.”

Trine Møller Foto Rigspolitiet
Trine Møller og hendes mand har fået stor og positiv respons fra medarbejdere og lederkolleger, fordi de som politiledere har valgt at gå på orlov i fire og en halv måned for ”bare” at være mere nærværende forældre. Foto: Rigspolitiet


Hverdagen skal nydes

42-årige Trine Møller har da også haft forrygende travlt de seneste to og et halvt år, hvor hun som centerchef har været med til at starte LCIK op fra bunden. Arbejdet har fyldt rigtigt meget, og selvom Trine Møller elsker sit arbejde, har det måske også fyldt lidt for meget, hvis hun skal være ærlig.

Men for en periode på fire og en halv måned er der kommet andre boller på suppen. Sammen med sin 45-årige mand, Henrik Rosenven, der er politikommissær i Københavns Politi, er de nu gået på ferie og orlov.
Planen er at lave ingenting – og bare komme ned i gear og være nærværende og til stede for de fire sammenbragte børn og deres fælles barn. Børnene er i alderen fra fem til 17 år. 

- Vi har oplevet en kæmpe, positiv interesse fra medarbejdere og lederkolleger omkring vores orlov. Det kommer faktisk lidt bag på os, men måske er det også fordi, at vi hverken skal rejse jorden rundt eller andet spændende. Hovedformålet er at være hjemme, nyde hverdagen og have mere overskud, siger Trine Møller.

Jeg er da klart af den opfattelse, at man selv er medvirkende til, om man trives i sit liv. Om løsningen er at holde orlov eller andet, så skal man da gøre det, hvis muligheden byder sig, uanset om man er leder eller ej. Under alle omstændigheder er det sundt at stoppe op og mærke efter engang imellem.
Trine Møller, fungerende politiinspektør og centerchef i LCIK


Forbilleder

Tankerne omkring orlov har hun og manden haft i flere år, men for nyligt begyndte de at regne på mulighederne, og næste skridt var at gå til deres respektive chefer med deres ønske om orlov.

- Jeg var lidt spændt på reaktionen fra min cpi. Men han kaldte det en fantastisk idé, og at jeg da helt klart burde prioritere det. Han ville dog sætte pris på, at jeg planlagde min orlov i så god tid som muligt, da det også ville lette hans planlægning, fortæller Trine Møller og tilføjer:

- Dét, at både min mands og min orlovsanmodning blev så positivt modtaget af organisationen, gjorde helt klart vores beslutning nemmere.

At hun og hendes mand nu selv danner forbillede i organisationen, fordi det ikke er hverdagskost, at ledere trækker stikket, er først noget, hun blev opmærksom på i takt med, at de positive tilkendegivelser strømmede ind.

- Men jeg er da klart af den opfattelse, at man selv er medvirkende til, om man trives i sit liv. Om løsningen er at holde orlov eller andet, så skal man da gøre det, hvis muligheden byder sig, uanset om man er leder eller ej. Under alle omstændigheder er det sundt at stoppe op og mærke efter engang imellem, siger hun.

Nye perspektiver

Trine Møller vender tilbage til sit job som centerchef, som hun holder meget af, midt i september.
Det er i hvert fald planen – med de usikkerheder en ny flerårsaftale for politiet og en foranderlig organisation som politiet indebærer.

Men indtil da vil den stå på bollebagning, sommerhus og masser af tid til nærvær, når den næstældste afslutter 9. klasse, og den yngste skal begynde i skole efter sommerferien.

- Jeg er da lidt spændt på, hvordan det er, når arbejdet, der har fyldt rigtigt meget, bliver sekundært i en periode. Men jeg været ansat i politiet i 20 år, og jeg skal være her mange år endnu, og jeg tror på, at man kan se tingene fra andre perspektiver, hvis man trækker sig lidt væk, og at det kan føre noget godt med sig, siger Trine Møller.