Politik

Justitsministeriet afviser aktindsigt i POLSAG

Offentligheden må ikke få at vide, hvad der præcist gik galt med POLSAG til omkring en halv milliard skattekroner. Det skriver it-sitet Version2.

Version2 har anmodet om aktindsigt i afgørende dokumenter om, hvorfor POLSAG blev droppet af Folketinget i februar i år.

Efter næsten fem måneders ventetid – til trods for at det ifølge offentlighedsloven kun må tage 14 dage – har Justitsministeriet afvist at give aktindsigt i rapporten om POLSAG-systemets tilstand og i aktstykket til Folketinget, som førte til beslutningen om helt at droppe det elektroniske sagsbehandlingssystem.

Lov om offentlighed i forvaltningen giver som udgangspunkt borgerne adgang til alle dokumenter fra den offentlige sektor, med et par undtagelser. Blandt andet er interne arbejdsdokumenter ikke omfattet af loven, mens alle dokumenter, der bliver sendt mellem forskellige myndigheder, er.

Men Justitsministeriet ophøjer den arbejdsgruppe, med folk fra Rigspolitiet og forskellige ministerier, til en selvstændig myndighed, hvilket vil sige, at dokumenter sendt mellem Rigspolitiets repræsentant og Justitsministeriets repræsentant i arbejdsgruppen dermed kan få stemplet ”interne arbejdspapirer”, skriver Version2.

De andre dokumenter, som Version2 har bedt om aktindsigt i, for eksempel rapporten fra Globeteam om POLSAG, bliver holdt fortrolige på grund af den kommende erstatningssag mod CSC, skriver ministeriet.