Politik

Åbent samråd om illegale indvandrere

Fem ministre er i dag i åbent samråd om, hvordan regeringen vil håndtere problemer med udlændinge, der opholder sig illegalt i Danmark. Samrådet er blandt andet indkaldt som følge af en række artikler i fagbladet DANSK POLITI.

Af Tania Kejser

Hvordan er danske myndigheder klædt på til at håndtere dokumentsikkerhed? Og hvordan vil regeringen håndtere udlændinge, der opholder sig illegalt i Danmark?

De spørgsmål er overskriften for et samråd i Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitik, som i dag holdes i Folketinget. I alt fem ministre skal svare på spørgsmål fra udvalget – nemlig justitsministeren, social- og Integrationsminisiteren, beskæftigelsesministeren, skatteministeren og ministeren for sundhed og forebyggelse.

Udvalget har blandt andet bedt justitsministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at sikre, at de danske myndigheder, herunder statsforvaltninger og kommuner, er tilstrækkeligt klædt på til at kontrollere, hvorvidt dokumenter, der giver ret til ophold i Danmark, er lovlige.

Samrådet blev indkaldt i marts måned som følge af en række artikler i fagbladet DANSK POLITI om netop Statsforvaltningens procedurer med hensyn til udstedelse af opholdstilladelse, og interviews med en række politifolk, der udtaler sig om deres vurdering af antallet af illegale indvandrere i Danmark.