facebook twitter

Forskning: Svenske og norske politifolk frygter repressalier hvis de fremsætter kritik

Udfordrer du politiledelsen med kritik af arbejdsforholdene, risikerer du at få skideballe, blive omplaceret i til en dårligere stilling eller at blive frosset ud, indtil du tier stille.
  24/9-2018

Ovennævnte er frygtscenarierne hos svenske politifolk. Om frygten er reel eller ej, er sådan set underordnet, for frygtkulturen lever i bedste velgående og påvirker de svenske politifolks ageren. 

Det viser en undersøgelse, som forsker ved Linköbings Universitet, Malin Wieslander, har foretaget blandt 100 politifolk i tre forskellige svenske politikredse. 33 politifolk er blevet interviewet.

- Man kunne tage og føle på stemningen i korridorerne. Der var et tykt lag af pessimisme og uro, siger Malin Wieslander til forskning.no.

I Norge mener professor ved Politihøgskolen, Brita Bjørkelo, at frygtkulturen også er til stede i norsk politi. Eksempelvis peger en undersøgelse fra 2016 på, at hver tredje politiansat forudser, at vedkommende vil blive mødt med modvilje fra ledelsen, hvis de siger fra over for lederne.

Læs mere på forskning.no