facebook twitter

Politistyrker i USA tester nyt lasso-våben

BolaWrappen affyrer en 8 meter lang tråd med en hastighed på 200 meter i sekundet
Den såkaldte BoleWrap bliver i øjeblikket testet af flere politistyrker i USA. Det lille håndholdte våben affyrer en kevlarsnor, som på afstande op til 7 meter fikserer en person på samme måde, som hvis man havde kastet en lasso.
  24/9-2018

Den er allerede blevet fået tilnavnet Batman-våben i flere medier. Det rigtige navn er dog BolaWrap, og den koster omkring 800 dollars eller godt 5.000 kroner stykket.

Bolawrappen, der er på størrelse med en lommelygte, affyrer en kevlartråd, som med relativ stor præcision kan fiksere en person på afstande op til syv meter.

Se også præsentationen på youtube her.

Det er blandt andet tanken, at våbnet kan benyttes i forhold til at passificere psykisk syge, stoppe selvmordere, eller i forbindelse med eftersætning af gerningspersoner til fods. Dertil kommer, at våbnet testes efter flere års ophidset debat om politifolk, som har skudt og dræbt især afroamerikanske mistænkte i forbindelse med konfrontationer. Håbet er, at der vil komme færre sager, hvis Bolawrappen er en del af magbaromeret.  

Det er blandt andet politifolk i Los Angeles som skal deltage i pilotprojekter, hvor Bolawrappen bliver en del af magtmidlerne. Den affyrer en otte meter land kevlartråd med hastighed af næsten 200 meter i sekundet.

På samme måde som en cowboy der smider en lasso, så omslutter og binder tråden personen, den rammer. To kroge i hver sin ende sørger for at holde personen fastbundet.

Bolawrappen er endnu kun udbredt på forsøgsbasis.