facebook twitter

Generation Z vil have prestige og personlig udvikling – ellers er de hurtigt videre

De årgange, som politiet i disse og de kommende år rekrutterer fra, er den såkaldte Generation Z.
Den er karakteriseret ved, at de unge hurtigt skifter fokus, forventer et studie og en arbejdsplads, hvor der er mulighed for at udvikle sig personligt og gøre karriere, og de er ikke vilde med rugbrødsarbejde.
Til gengæld er de glade for forandring og ønsker at gøre en forskel.
  20/6-2018

 

Hvis man vil klare sig godt som virksomhed eller organisation, gælder det blandt andet om at kunne tiltrække de dygtigste fra den generation, som er på vej ind på arbejdsmarkedet – samt at evne at fastholde dem. Men det kræver, at man forstår generationen, og nutidens unge udgør en generation, der ikke ligner nogen tidligere. Det fortæller antropolog og generationsforsker Tanja Hall.

- Generation Z er dem, der i dag er mellem 14 og 24 år. Et stærkt karakteristika for dem er, at de er digitalt indfødte. Langt de fleste er dygtigere med it og sociale medier end de nuværende it-chefer på arbejdsmarkedet. Generation Z er desuden flasket op med en ubegrænset adgang til viden via internettet og et utal af valg. Alle disse konstante valg har bevirket, at Generation Z har en enorm lav opmærksomhedsevne. Undersøgelser viser, at den er halveret fra 2010 til 2016. I dag kan man kun holde de unges opmærksomhed fanget i otte sekunder, inden de mentalt er videre i teksten, forklarer Tanja Hall.

Hun og hendes team fra Fremtidsfabrikken, der er et antropologisk analysebureau, har gennem seks år zoomet ind på generationen og dens karrieredrømme gennem feltarbejde og interviews.


Tanja Hall, antropolog og generationsforsker.

Prestige betyder mere end lønniveauet

Som kommende arbejdsgiver for Generation Z skal man være klar over, at de unge konstant vil søge muligheder for personlig udvikling. Hvis sådanne ikke tilbydes i tilstrækkelig grad i virksomheden eller organisationen, blandt andet gennem gode karrieremuligheder, så søger de videre. Loyalitet over for arbejdspladsen vil man ikke se i samme udstrækning som hos tidligere generationer. Prestige, selvrealisering og medbestemmelse kommer i første række, og betyder også mere end beløbet på lønsedlen.

- En årlige MUS-samtale kan man for eksempel godt glemme alt om som arbejdsgiver. Generation Z vil have kontinuerlig feedback. Et smart træk fra arbejdsgiverens side vil desuden være at vise disse yngre medarbejdere hvilke konkrete muligheder, de har for at arbejde sig op gennem systemet. På den måde kan man bedre holde på dem, fortæller Tanja Hall. 

Far og mor som HR-manager

Det er ikke kun en opvækst med et døgnåbent internet og uendelige valgmuligheder, der har formet Generation Z. De er også vokset op under den økonomiske krise og har opdaget, at penge kan være en flygtige størrelse. De er blevet benhårde realister, der gerne jagter et godt cv og går efter de uddannelser, som fører til jobs. Tidligere generationer fokuserede mere på at forfølge deres drømmeuddannelse og -job.

Forældrenes rolle har naturligvis også sat et stort præg på Generation Z. Jo mere ressourcestærke familier de unge kommer fra, desto mere er de vokset op med, at de altid er blevet taget med på råd af forældrene.

Forældrene er nærmest blevet børnenes HR-manager. Er barnet måske lidt svag i engelsk, planlægges næste familieferie til et engelsktalende land. Skal barnets musikalske evner plejes, kører forældre gerne lidt ekstra kilometer for, at barnet kan gå på skolen med den bedste musikalske linje og så videre.

- Generation Z er vant til, at deres personlige og faglige udvikling er i centrum i deres familie, og det samme forventer de på deres uddannelse eller af en arbejdsgiver. Det kan dog skabe nogle problemer i forhold til fællesskabet, fordi de er meget fokuserede på dem selv, og de bryder sig bestemt ikke om at lave rugbrødsarbejde, beskriver Tanja Hall. 

Ønsker at gøre en forskel

Der er naturligvis også meget positivt at sige om Generation Z. Eksempelvis har de et enormt behov for at gøre en forskel. Det har måske nok altid karakteriseret ungdomskulturen, som traditionelt set er meget aktive på venstrefløjen eller i humanitære organisationer.

Generation Z er dog den første generation, som overvejende er liberal, ifølge Tanja Hall.

De unge vil som sagt også gerne gøre en forskel i samfundet, men det vil typisk ske gennem deres valg af karriere – så som læge, lærer eller politibetjent.

Generation Z er desuden meget omstillingsparat. De trives med forandringer og udvikling. Det betyder dog også, at de typisk omskoler sig to-tre gange i deres liv. Det er måske meget naturligt, når deres tid på arbejdsmarkedet vil vare end del flere år end i dag.

Til gengæld kan de i gennemsnit regne med at blive 103 år.