facebook twitter

DSR: Bevar tilliden til faget

Tomme pladser på sygeplejerskeuddannelsen er blevet vendt om til kamp om studiepladserne. Sygeplejerske er i dag noget, man skal stramme sig an for at blive. Det skal det også være i fremtiden. Det gælder om at værne om tilliden til faget og fastholde prestigen i uddannelsen, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd (DSR).
  22/6-2018

Interesse for at arbejde som sygeplejerske er pæn stor. De seneste mange år har der været kamp om pladserne med to-tre ansøgere pr. studieplads. 
Men sådan har billedet ikke altid været. For 10 år stod 25-30 procent af stolene på sygeplejerskeuddannelsen tomme. Også radiograf- og bioanalytikeruddannelserne havde for få ansøgninger. Derfor tog ministeriet teten på en fælles rekrutteringskampagne til de tre uddannelser under navnet ”Hvid Zone”, hvor man henvendte sig til de unge gennem videoer på You-Tube, Facebookkampagner med videre, og udviklingen blev vendt.
- Jeg tror nu ikke, at det alene skyldtes kampagnen. Danmark var også ramt af en økonomisk krise, hvilket betød, at det generelle uddannelsesmønster ændrede sig. De unge søgte formentlig i stigende grad det sikre – hvor der efterfølgende var gode jobmuligheder i et fag med mening – og mindre efter det skæve, fortæller chefkonsulent i Dansk Sygeplejeråds afdeling for politik og analyse, Mathilde Thornberg Djervad.

Mere prestige i at læse til sygeplejerske

Den pæne søgning til sygeplejerskeuddannelsen i dag har selvsagt bevirket, at det er blevet sværere at få foden indenfor. Det kræver et højere karaktersnit, og det har øget bacheloruddannelsens prestige, ifølge Mathilde Thornberg Djervad.
- Tidligere var det ikke lige så svært at komme ind på sygeplejerskeuddannelsen.  I dag skal man stramme sig an i sin gymnasietid. Især hvis man vil ind på de mest populære uddannelsessteder som for eksempel Frederiksberg, Aarhus og Aalborg. Frafaldsprocenten på uddannelsen er også faldet siden 2008. Alt i alt tror jeg på, at det betyder, at vi får bedre sygeplejersker ud i den anden ende, siger chefkonsulenten.

Bevar tilliden og kommuniker afbalanceret

I dag arbejder DSR ikke med konkrete rekrutteringskampagner. Til gengæld arbejder fagforeningen hver dag for, at sundhedsvæsenet er en arbejdsplads, hvor man har lyst til at være som sygeplejerske. Gennem årene har fagforeningen også arbejdet for, at studievejledningen på gymnasierne blev bedre til også at fortælle om de mellemlange videregående uddannelser. DSR har også presset på for, at der blev oprettet deciderede valgfagspakker i gymnasierne, der var målrettet professionsbacheloruddannelserne inden for sundhedsområdet.
Desuden er DSR altid bevidst om, hvordan der kommunikeres om arbejdet som sygeplejerske. Eksempelvis i tider, hvor der er pres på arbejdsvilkårene.
- Vi skal altid fortælle sandheden, men vi skal huske at holde en balance mellem de negative og de positive fortællinger. Vi skal bevare tilliden til og interessen for faget, samtidig med at vi påpeger de problemer, som vi desværre også ser, siger Mathilde Thornberg Djervad.
Ét sted i rekrutteringsøjemed er der dog et ønske om forandring hos DSR; der er nemlig stadig ikke mange mænd, som føler sig kaldet til at trække i sygeplejerskeuniformen. I nogle lande er andelen op til 25 procent, men i Danmark er blot fire-fem procent af de uddannede sygeplejersker af hankøn.
Andelen af mandlige studerende er dog lidt højere – på seks-syv procent