facebook twitter

Grønland får to nybyggede politistationer – og flere andre renoveres

Chefpolitiinspektør i Grønlands Politi, Svend Foldager, glæder sig over, at kredsen har fået økonomisk mulighed for at få istandsat politistationer og detentioner i løbet af de kommende år.
Det er ikke bare julen, der snart står for døren. Det gør også en tiltrængt modernisering af flere af politistationerne i Grønlands Politi.
  14/12-2018

I 2019 og 2020 vil der således blive bygget to nye stationer i henholdsvis Ilulissat og Upernavik, mens der vil ske større eller mindre istandsættelser af en række andre stationer og detentioner de kommende fire år.


I dag lever flere af stationerne nemlig ikke op til det gældende bygningsreglement eller Justitsministeriets vejledning fra 1992 om indretning af nye politistationer. Flere grønlandske kolleger arbejder eksempelvis på stationer, hvor der er utilfredsstillende garderobe-, toilet- og badeforhold og dårligt indeklima.
Det anslås, at nybyggeriet og renoveringerne løber op i omkring 20 millioner kroner.


Finansieringen vil ske via en økonomisk saltvandsindsprøjtning til det grønlandske justitsområde på 10 millioner kroner årligt i perioden 2018-2021, som følge af finansloven for 2018.


- Grønlands Politi er meget glade for den ekstra mulighed for at få istandsat vores bygningsmasse. Vi starter med de stationer og detentioner, der er i dårligst stand, og i løbet af de næste fire år vil størstedelen af vores bygninger være nyrenoverede”, siger chefpolitiinspektør i Grønlands Politi, Svend Foldager.