facebook twitter

Politiforbundet: Vi har tillid til prøveformen

Forbundsformand Claus Oxfeldt er ikke bekymret for, at fysikken i politikorpset er for nedadgående, efter at Rigspolitiet først på året justerede prøveformen, så der blandt andet er mulighed for en gentest en anden dag, hvis en ansøger dumper en af disciplinerne på selve prøvedagen. Niveauet for at bestå er nemlig stadig det samme.
  19/5-2017

- Jeg har godt hørt nogle kolleger på flere af studiekredse, jeg har deltaget i her i foråret, udtrykke bekymring for, at det er en glidebane, politiet er på vej ud i, fordi det er nemmere at bestå en særskilt disciplin i forhold til den samlede prøve. Men jeg er ikke enig. For det første er det kun meget få, der bliver tilbudt en gentest. For det andet sker det kun, hvis ansøgeren ellers har bestået alt andet tilfredsstillende, men er dumpet en enkelt disciplin marginalt. I min optik vil det være dumt at afvise gode og dygtigere ansøgere, fordi de på dagen manglede to sekunders hurtighed i en løbetest. Det bliver man altså hverken en bedre eller dårligere politimand eller -kvinde af, udtaler Claus Oxfeldt.

Han pointerer, at Politiforbundet naturligvis fortsat vil følge processen fra tæt hold. Repræsentanter fra Politiforbundet deltager eksempelvis altid i de afsluttende samtaler.

- Der er ingen i dansk politi, som er interesserede i, at nåleøjet til politiet bliver større. Heller ikke Politiforbundet. For det er et krævende job – både fysisk og psykisk – at være polititjenestemand.