facebook twitter

Frafaldne svenske politifolk søger tilbage – men nægtes genansættelse

I et debatindlæg i avisen Aftonbladet kan man læse, hvordan svenske politifolk, der har forladt politiet hurtigt har fundet bedre lønnet arbejde.
Civile efterforskere tjener op mod 10.000 kroner mere om måneden end de politiuddannede. Utilfredshed med lønnen er største årsag til at mange svenske politifolk forlader arbejdet i utide. Der er til med ikke penge til at genansætte de frafaldne politifolk, som søger tilbage til politiarbejdet. Det undrer en svensk politiassistent sig over i et debatindlæg.
  22/5-2017

I Sverige taler man om "polisbrist" – altså stor mangel på politifolk.

Op mod tre politifolk forlader dagligt politiet i frustration over arbejdsmiljø og løn.
En del politifolk søger dog tilbage efter at have været uden for nummer i en periode, men i et debatindlæg i den svenske avis Aftonbladet, fremgår det, at det måske ikke er bristen/manglen på politifolk, men penge, der for alvor er problemet.

En kvindelig politiassistent, der forlod arbejdet i politiet for nylig, tjente efter syv år 24.650 svenske kroner om måneden. Svarende til små 19.000 danske kroner.
Hun søgte ud af politiet og fik hurtigt arbejde som social-sekretær i en kommune til en månedsløn på 32.600 svenske kroner, eller små 25.000 danske kroner.

Men hun savner politiarbejdet, og har samtidig hørt, at flere svenske lokalstationer må lukke denne sommer på grund af mangel på politifolk og penge.

Lisa Reventberg skriver, at hun således er klar til at returnere til politiet. Blot ikke til den løn, som hun vil blive stillet i udsigt.

Samtidig ansætter det svenske politi i øjeblikket civile efterforskere, som tjener op mod 10.000 kroner mere om måneden end politiuuddannede kolleger.

Det fik Lisa Reventberg til at efterlyse tidligere svenske politifolk i samme situation, som hende. Hun fik hurtigt mange svar.

Det viste sig, at de alle let havde fundet arbejde i det offentlige eller private, der var langt bedre lønnet end politiarbejdet.
Over 30 svarede, at de dog alligevel søgt tilbage til politiet. Men de var blevet nægtet ansættelse, da der manglede penge.

De ekstra midler, der afsat af den svenske regering til politiet er nemlig - i følge politiassistenten - gået til ansættelse af civile.

Derimod mangler de svenske politiregioner penge til at ansætte politifolk.

Den tidligere politiassistent har offentliggjort udpluk af de mails hun har fået tilsendt i et debatindlæg i Aftonbladet.
Hun har samtidig forsøgt at beskrive sin undren over udviklingen til den svenske indenrigsminister, Anders Ygemann over Twitter, men han har blokeret hende, skriver hun.

I Sverige er det Indenrigsministeren som har ansvaret for politiet.