facebook twitter

Kritik af nedskæringer i engelsk politi

Sikkerhed og politi har fået en central plads i valgkampen efter de to terrorangreb. Således også på forsiden af det politiets seneste fagblad, Police, som udgives af Police Federation of England and Wales.
De britiske vælgere går i morgen til valg med to terrorangreb i frisk erindring. Politiet har fået en central rolle i valgkampen. Siden 2009 er antallet af politifolk faldet med 21.500 og nedskæringerne møder stor kritik. Bare inden for de seneste 12 måneder er næsten 3.000 politifolk forsvundet fra den samlede styrke på 122.900. Samtidig stiger den voldelige kriminalitet.
  7/6-2017

Alle troede det skulle være et valg med Brexit som bagtæppe og med premierminister Theresa May som den stærke statskvinde, der kvaste alle modstandere og samlede vælgere i massivt flertal. To terrorangreb på kort tid har dog rystet såvel England, som hele den politiske drejebog.

Når de britiske vælgere i morgen sætter deres kryds er intet helt så sikkert længere.

Den udskældte og latterliggjorte oppositionsleder Corbyn har uventet rejst sig i popularitetsmålinger.

Årsagerne skal blandt andet findes i de to terrorangreb, som på kort tid har rystet England. Ikke mindst angrebet efter en koncert i Manchester.

De har begge kickstartet en debat om samfundsforhold og om politiet.

Det står nemlig klart at britisk politi har lagt hårdt for under finanskrisen og i årene efter. Og det var med den nuværende premierminister Theresa May, der som daværende ansvarlig indenrigsminister førte kniven over budgetterne.

Nedskæringer og mere vold

Siden 2009 er der skåret i politistyrken, så antallet af politifolk er faldet med 21.494.
Bare inden for de seneste 12 måneder er den samlede politistyrke faldet fra 125.574 og til 122.859 politifolk.

Nedskæringerne har rejst kritik af Theresa May og hendes parti. Det har fået deres lovprisninger af politiets indsats til at lyde hult, og givet oppositionen ny luft.

Samtidig med nedskæringerne er det nemlig også kommet frem, at kriminaliteten i England stiger.

Seneste opgørelse viser 24 procents stigning i voldelige overfald.
Herunder en stigning på syv procent i forhold til brug af skydevåben og 11 procent flere knivoverfald.