facebook twitter
BLOG

Måltal - med mere mening og mindre kvantitet

"2018 er det rent faktisk hensigten at måltal skal give mening"

Læs blog

Jesper Juls kæreste: – Tak til alle for den store opbakning

Zandra Schumann, kæreste til afdøde Jesper jul, er dybt taknemmelig over al den hjælp hun har modtaget, efter Jesper blev skudt og dræbt i tjenesten. Den økonomiske hjælp betyder blandt andet, at hun og hendes femårige søn kan blive boede i  Jespers og hendes drømmehus. Her ses Jesper Jul med sin tjenestehund Basse. Den er i dag hos nogle gode venner, og familien kan se ham så tit, de har lyst - en gang imellem har de ham også på weekendophold, oplyser Zandra.   
Zandra Schumanns kæreste, hundefører Jesper Jul fra Københavns Vestegns Politi, blev skudt og dræbt i tjenesten i december sidste år. Hun har nu henvendt sig til DANSK POLITI for at sige tak for den store opbakning og støtte til hende og de efterladte. Ikke mindst oplevelsen af fællesskab og varmen fra politifolkene har gjort indtryk.
- Jeg er dybt taknemmelig for al støtten, den mentale og den økonomiske. Min søn og jeg kan nu blive boende i dét, der var Jespers og mit drømmehus, fortæller hun.
  13/6-2017

 

Zandra Schumann var kæreste med politiassistenten Jesper Jul, som blev skudt foran politigården i Albertslund i december. Dagen efter afgik han ved døden.

Zandra Schumann har kontaktet redaktionen på DANSK POLITI, fordi hun gerne vil udtrykke sin dybe taknemmelighed over for alle dem, som har støttet hende og bakket op moralsk, juridisk og økonomisk. Især Jespers kolleger i Københavns Vestegns Politi fortjener en kæmpe tak.

– Jeg havde overhovedet ikke forventet så stor en opbakning. Det har betydet så meget for mig. Jeg var jo først i chok, men langsomt begyndte virkeligheden at gå op for mig. Skæbnen ville, at Jesper og jeg havde planlagt vores bryllup, men endnu ikke var blevet gift, og vi havde ikke haft samme folkeregisteradresse længe nok til, at jeg juridisk var begunstiget på nogen måde. Det var som en ond drøm, fortæller Zandra, der til dagligt arbejder som folkeskolelærer. 

Skattesag afgjort

I slutningen af maj lettede en stor byrde fra Zandra Schumanns skuldre. Da faldt afgørelse i hendes skattesag vedrørende de donationer, som blev givet efter Jesper Juls død. Zandra skal ikke betale skat af de indsamlede penge, og afgørelsen betyder, at hun og hendes søn nu har råd til at blive boende i rækkehuset, som Jesper og hun købte kort før hans død.

- Nu kan jeg endelig få sat et praktisk punktum. Det følelsesmæssige punktum ligger stadigt et stykke ude i fremtiden – hvis det overhovedet kan sættes. Det betyder utroligt meget for mig, at jeg kan beholde vores fælles base med alle minderne, som vi fik opbygget på de seks måneder, vi nåede at bo sammen i huset, fortæller Zandra Schumann. 

Som en familie

Den 43-årige hundefører efterlod sig to børn fra et andet ægteskab samt Zandra og hendes søn. Donationerne strømmede ind fra flere sider efter Jespers tragiske død.

Foreningen ”The Thin Blue Line Denmark”, som støtter skadede politifolk og efterladte til politifolk, spillede blandt andre en stor rolle. Det samme gjorde Politiforbundet. Dem vil Zandra Schumann også gerne takke.

I det hele taget er hun bevæget over det sammenhold, som hun har oplevet i politiet.
- Jesper har selvfølgelig fortalt om det, men jeg tror, man selv skal opleve det for egentligt at forstå, hvor dybt det stikker. At man nærmest har en ekstra familie, siger hun. 

Vil se gerningsmanden

Retssagen mod den formodede gerningsmand, en 26-årig – og formentlig psykisk syg – mand, finder sted i efteråret. Selvom det bliver følelsesmæssigt hårdt, vil Zandra sidde på tilhørsrækken i retssalen. 

- Jeg har brug for at se den mand, der tog Jesper fra mig. Jesper var god til at skyde og forsvare sig selv, han elskede sit job og var stolt af at være politimand. Men han blev skudt på den mest kujonagtige måde. Det bliver hårdt at være til stede og få rippet op i det hele, men jeg bliver nødt til at være der, siger Zandra Schumann.