facebook twitter
BLOG

Måltal - med mere mening og mindre kvantitet

"2018 er det rent faktisk hensigten at måltal skal give mening"

Læs blog

Cybercrime-spil uddanner skotske politifolk i at håndtere digitale beviser

Et partnerskab mellem Abertay University i Skotland, den private virksomhed Droman Crime Solutions og Police Scotland har resulteret i et ”seriøst spil”, der kan bruges til at uddanne politifolk i, hvordan de skal håndtere cyberkriminalitet.
Næsten 100 skotske politifolk har afprøvet et nyudviklet cybercrime-spil, hvor de kan interagere med et virtuelt miljø, finde beviser og lære, hvordan de skal håndteres. Potentialet i spillet er stort, og meningen er, at cirka 12.000 skotske politifolk skal uddannes inden for cybercrime via spillet.
  1/1-0001

Det er et partnerskab mellem Abertay University i Skotland, den private virksomhed Droman Crime Solutions og Police Scotland, som har resulteret i et ”seriøst spil”, der kan bruges til at uddanne ”first responders” i, hvordan de skal håndtere cyberkriminalitet. En kriminalitetsform, der er voldsomt stigende over hele verden.

Brugerne af spillet bevæger sig rundt i en virtuel lejlighed, finder beviser og besvarer spørgsmål om lovgivning og retlige procedurer. Politifolkene lærer, hvordan de genkender og sikrer forskellige netværks- og digitale enheder og optager vigtige beviser, der ellers kan gå tabt, hvis enheden ikke håndteres korrekt.

Brugerne bliver også klogere på, hvornår de skal anmode om mere ekspertstøtte, og hvordan man bedst giver råd til ofrene.

Spillet kan desuden hurtigt og nemt opdateres, hvis der sker ændringer i teknologi eller jura.