facebook twitter

- Det sejler mere og mere

Kåre Jensen med sin hund.
Politiassistent Kåre Jensen, SSP-medarbejder i Varde, røg i mandags i Facebooks blækhus med en opsang til Folketinget og rigspolitichefen. Han efterlyser handling frem for snak og politiske drillerier, for det sejler mere og mere i dansk politi – også i hans egen kreds, Syd- og Sønderjyllands Politi. Kåre Jensens opslag på Facebook er blevet delt adskillige gange, og opbakningen er kolossal.
  25/8-2017

 

- Jeg havde slet ikke forventet, at mit opslag ville nå ud til så mange. 99 procent af tilkendegivelserne har desuden været positive. Kolleger i politiet kan alt for godt nikke genkendende til det, jeg skriver, og folk uden for politiet har jo også lagt mærke til, hvor presset politiet efterhånden er, siger Kåre Jensen, hvis opslag på Facebook også førte til et interview i Avisen.dk.

I sit opråb til politikerne og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg kritiserer Kåre Jensen blandt andet forløbet omkring en politiskole i Jylland:

"Stor" var glæden, da I agtede at optage elever på en politiskole i Jylland, men det blev hurtigt vendt til frustrationer pga. interne politiske drillerier, der igen og igen udsatte processen. Måske den mest ideelle placering i virkeligheden er i Røved mellem Århus og Randers, for det er i virkeligheden det jeg og mine kolleger føler os - Røved!!”.

Netop manglen på politifolk i forhold til mængden af opgaver slider – og har gjort det længe, fortæller Kåre Jensen:

- I vores kreds slipper stort set ingen fri for at sponsere beredskabet. Hen over sommeren, hvor folk har været på ferie, er fornemmelsen bare, at det hele sejler mere og mere. At vi ikke kan få det til at hænge sammen, på trods af at vi kun kan få to ugers sammenhængende ferie. Bunkerne vokser, vi har flere opgaver, og vi bliver hivet og flået i forskellige retninger hele tiden, fortæller Kåre Jensen, der også er næstformand i politiforeningen i Varde.

Frem og tilbage mellem kredsene

Normalt fremsætter han ikke kritik af sin arbejdsplads på Facebook eller andre offentlige steder, men han føler, at han som næstformand har et vist ansvar over for kollegerne i at få italesat problemerne.
Og efter en gåtur med hunden efter endt arbejdsdag i mandags, faldt ordene ligesom på plads.

Læs hele opslaget her.

Kåre Jensen forstår for eksempel ikke den måde, som medarbejderne skubbes rundt på mellem kredsene for at lappe huller. Både i forbindelse med grænsekontrol, terrorsikring – og senest bandekonflikt.

- Vi sender én patrulje i døgnet til Aarhus for at assistere i forbindelse med deres bandekonflikt, men Østjyllands Politi sender assistance den anden vej til os – ned til grænsekontrollen. Det giver ingen mening, og det er en dyrere løsning, da kollegerne fra Østjylland jo skal indkvarteres og kompenseres. Men så vidt jeg er orienteret, har Rigspolitiet afslået, at vi i stedet for at afgive til hinanden, bliver hjemme og passer vores egen kredse, hvor vi også har lokalkendskabet.

Længere væk fra borgerne

Til årsskiftet går Syd- og Sønderjyllands Politi i luften med deres omorganisering. En øvelse alle landets kredse i øjeblikket er i gang med. I det syd- og sønderjyske indebærer den blandt andet, at der oprettes tre større efterforskningscentre. Kåre Jensen frygter, at det vil betyde, at politiet fjerner sig endnu mere væk fra borgerne. Fremover vil politistationen i Varde kun tælle beredskabsfolk, seks færdselsfolk, to forebyggelsesfolk og en leder.

- Hvis man bor i yderkanten af det område, der hører under Varde Politi, og skal til afhøring, skal man fremover køre 60 kilometer til Esbjerg. Det samme gælder jo, når efterforskerne skal undersøge gerningsstedet. På sigt tror jeg, at efterforskernes lokalkendskab så småt forsvinder, og det går ud over kvaliteten i vores service over for borgerne, mener Kåre Jensen.

Han har ingen illusion om, at hans opslag på Facebook rykker noget her og nu. Der kommer hverken flere kolleger med et fingerknips eller færre opgaver. Men han mener, at det er vigtigt at blive ved med at gøre opmærksom på, at der skal handling til for at forhindre et politi, der går i opløsning.

- Politikerne skal handle i stedet for at drille hinanden. Vi laver brandslukning i dansk politi, og bunkerne bare vokser og vokser.