facebook twitter

Store flyttedag på Fyn

Vil omorganiseringerne på Fyn få flere politifolk til at gå på pension? Det tror foreningsformand Steffen Daugaard, der blev overrasket over det store fremmøde, da 82 medlemmer fra foreningen dukkede op til et arrangement om pensionsreglerne.
Her til morgen vågnede Fyns Politi og de fynske borgere op til en ny virkelighed. Fire lokalstationer er lukket ned, og fremover kører beredskabet ud fra Svendborg og Odense. Det sker blandt andet som en følge af Politiets Flerårsaftale, der sender færre politifolk til Fyn i de kommende år.
  3/10-2016

I et års tid har Fyns Politi ageret taktisk reserve for resten af landet. Med sin placering lige midt kongeriget, er trækket på fynske betjente stort.
- Når det brænder på i andre kredse, så kommer vi. Desværre er ressourcerne ikke fulgt med. Vi er ikke blevet flere folk, og vi får heller ikke nogen af de politielever, der kommer ud i kredsene nu. På papiret er vi åbenbart for mange, siger Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening.
Ét er papiret der viser ressourcefordelingen til kredsene. Et andet papir er det, der viser antallet af overarbejdstimer i Fyns Politi.
- I slutningen af september skyldte ledelsen af Fyns Politi 11 millioner kroner i overarbejde. De fleste kolleger har 100 timer stående. Det er ikke mange arbejdspladser, hvor man kommer på arbejde, selv om man ikke har fået sin løn, siger Steffen Daugaard.

Fire stationer lukker
Som en del af Politiets Flerårsaftale er alle kredse i øjeblikket i gang med at omorganisere sig. På Fyn er man så langt, at man pr. 3. oktober lukker fire kredse ned. På trods af underskriftsindsamlinger og frustrerede borgere og borgmestre, vil der fra denne dato ikke længere være politistationer i Middelfart, Assens, Nyborg og Ringe.
- I første omgang betyder det, at der er en del medarbejdere, der får længere til arbejde. Sådan er det. På sigt tror jeg desværre, at flere vælger at gå på pension tidligere, siger Steffen Daugaard.
Om det ender med at blive sådan, må tiden vise. Interessen for at kende til pensionsreglerne er i hvert fald stor hos de fynske politifolk. 82 mødte således op til politiforeningens arrangement, hvor Finn Moseholm, forbundssekretær, fortalte om de økonomiske overvejelser man skal gøre sig, før man vælger at stoppe.

Dårligere politi?
Som et alternativ til de lukkede lokalstationer, opretter Fyns Politi såkaldte politibutikker. Her er ingen fast åbningstid, men en mulighed for borgerne for at lave aftaler med politiet.
- Der er ikke rigtig nogen der kan se det for sig. I mine øjne er det et alibi, så man kan sige, at man er tilstede, siger foreningsformanden, der generelt ikke er optimistisk over for den omorganisering, der skal imødegå, at Fyn får færre betjente.
- Jeg tror, at man får et dårligere politi for færre penge. Vi er blevet en samlebåndsfabrik, og vi kan ikke leve med, at politiet ikke tager initiativsager. Vi har altid kunnet producere mere, end der er hænder til, men i fremtiden skal vi kun køre til de opgaver, vi får udstukket. Det kvæler politiet, og det kvæler kollegerne, siger Steffen Daugaard.