facebook twitter
BLOG

Måltal - med mere mening og mindre kvantitet

"2018 er det rent faktisk hensigten at måltal skal give mening"

Læs blog

Nærpoliti kan hjælpe "ghetto-rødder" væk fra radikalisering

Ahmad Mahmoud er forfatter til bogen "Sort Land - fortællinger fra ghettoen". Han er opvokset i Askerød i Hundige, har brudt den sociale arv og har i dag en række interessante synspunkter på, hvad der skal til for at dæmme op for parallelsamfund og radikalisering. Selv blev han hjulpet videre af en lærer og de lokale bibliotekarer, men også tilstedeværelse af et nærpoliti er utroligt vigtig, hvis man skal turde tage opgøret med det parallelsamfund, man bor i. Desværre er nærpolitiet blevet nedprioriteret mange steder.
  30/6-2016

Ahmad Mahmoud mener desuden, at en af forklaringerne på, at kriminaliteten i Askerød og lignende områder er faldende, kan hænge sammen med en stigende radikalisering.
Som hellig kriger er det forbudt at være kriminel.

- Men på et eller andet tidspunkt knækker filmen jo, og så er det langt værre. Så har vi situationer som i Tyrkiet, siger Ahmad Mahmoud og uddyber sin teori:

- Det er en tendens, jeg kan se i forhold til de venner, jeg havde dengang, jeg boede i Askerød, og den udvikling der er sket med dem. Igen – politiet skal være til stede – det offentlige skal være til stede, for at man kan føle sig tryg nok til at bryde med det her. Det nytter ikke, at man føler, man er helt alene i verden om at tage kampen op med det parallelsamfund, man bor i, når man i virkeligheden bare gerne vil være en del af det normale samfund.

 Se indslaget her.