facebook twitter

Svensk politi vinder lønkamp

Tre dage før op mod 10.000 politifolk skulle mødes i Stockholm til kritisk "manifestation" bøjede det svenske rigspoliti sig og indgik lønaftale, som hæver lønnen for nyuddannede svenske politifolk til 24.500 svenske kroner - svarende til små 20.000 danske kroner.
  22/8-2014

Nu bliver den planlagte utilfredsheds-manifestation i stedet til en fejring.

Dermed afslutter svensk politi et halvt år omfattende lønkampe - hvor politifolk fra hele Sverige er stået frem og har gjort opmærksom på stadigt hårdere arbejdsvilkår og samtidig faldende anseelse fra omgivelser og arbejdsgiveren.

Kravet var, at nyuddannede politifolk skulle have en løn, som oversteg de nuværende 21.300 svenske kroner - svarende til ca. 17.500 danske kroner - med 15 procent.

Længe nægtede rigspolitiet i Sverige at bøje sig - men torsdag indgik arbejdsgiver og fagorganisation så pludselig en aftale. Måske presset af den meget omtale og ikke mindst, at der forventedes op mod 10.000 politifolk til et kritisk arrangement i Stockholm søndag d. 24. august.

I Sverige oplever man i øjeblikket tilstande som minder meget om Danmark i 2008 - nemlig hvor alle offentlige faggrupper, sygeplejersker, lærere, pædagoger og politifolk fører kampagner for markante lønstigninger.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/polisernas-ingangsloner-hojs